Čitaj mi!

Osuđenik na smrtnu kaznu želi streljački vod, a ne smrtonosnu injekciju

Zejn Majkl Flojd, osuđen na smrtnu kaznu zbog ubistva četvoro ljudi u pucnjavi 1999. godine, traži od države Nevade da se kazna izvrši streljačkim vodom, a ne injekcijom.

Njegovi advokati navode da ovo nije taktika za odlaganje kazne, već da bi drugi metod bio „manje bolan“.

Da bi protokol primene smrtne kazne bio promenjen, odbrana mora da predloži alternativni metod, na šta su advokati predložili da su pucnji „najhumaniji način“.

„Egzekucija streljačkim vodom je brža i manje bolna od smrtonosne injekcije“, rekli su Flojdovi advokati.

Nevada je nekada dozvoljavala smrtnu kaznu streljačkim vodom, ali zakon danas zahteva korišćenje injekcije. Flojdov slučaj je, inače, prvi put u poslednjih 15 godina u Nevadi da se planira smrtna kazna.

Predlog Flojdovih advokata dolazi u trenutku kada zakonodavci te države razmatraju ukidanje smrtne kazne, navodi KLAS-TV. Zakon kojim bi ona bila ukinuta prošle godine je prošao donji dom i poslat je u državni Senat.

Sa druge strane, tužioci kažu da će već narednog meseca tražiti nalog za egzekuciju, a mogući termin mogao bi već da bude u junu. 

Samo tri države – Misisipi, Oklahoma i Juta – i američka vojska dozvoljavaju smrtnu kaznu streljanjem. Poslednji put kada je taj metod korišćen bio je u Juti 2010. godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 22. apr 2021, 08:57) - anonymous [neregistrovani]

Preki sud

Vojska može da strelja samo u toku ratnog stanja za izdaju, dezertiranje i kukavičluk... to ti je kao u svim vojskama sveta uključujući i ovu našu

(sreda, 21. apr 2021, 13:27) - anonymous [neregistrovani]

Zanimljivo

Zanimljivo mi je kako je kod njih vojska entitet koji je iznad drzave! "..Само три државе – Мисисипи, Оклахома и Јута – и америчка војска...", a pozivaju se uvek na vladavinu prava.

(sreda, 21. apr 2021, 06:49) - горица [neregistrovani]

ужас

погледајте само тај поглед

(utorak, 20. apr 2021, 22:15) - anonymous [neregistrovani]

Nije loše

Ako strelci nisu precizni, može biti još bolnije. Pa ti vidi!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">