Читај ми!

Što skuplji hotel na Malti rezervišete, više ćete zaraditi

Kako bi oživeli turizam posle pandemije koronavirusa, vlasti Malte su najavili plan novčanog podsticanja turista koji se od juna odluče da odsednu u hotelima ove ostrvske države.

Kako navodi magazin Travel and leasure, Ministarstvo turizma Malte svakom posetiocu koji rezerviše boravak od tri noći u određenim hotelima sa tri do pet zvezdica, isplatiće novčanu nadoknadu.

Turisti koji odsednu u hotelima s pet zvezdica dobijaće 100 evra po osobi za svaku rezervaciju, dok će gosti u hotelu sa četiri zvezdice „zaraditi“ 75, a oni u hotelu sa tri, 50 evra.

Ministar turizma Klejton Bartolo dodao je da će i hoteli davati isti iznos svojim gostima, tako da bi svaki posetilac mogao da dobije i do 200 evra za trodnevni boravak u hotelu sa pet zvezdica. Oni koji odu na ostrvo Goco, drugo po veličini ostrvo Malteškog arhipelaga, dobijaju još dodatnih 10 odsto podsticaja.

Sa tri i po miliona evra predviđenih za pokretanje turizma posle pandemije, Malta se nada da može privući više od 35.000 turista.

Trenutno Malta je još uvek u delimičnoj blokadi zbog pandemije i tek nedavno su krenuli sa delimičnim otvaranjem. Duži period su radile samo prodavnice osnovnih životnih namirnica, a ostale trgovine će biti otvorne od 26. aprila. Od tog datuma će i grupe od četiri osobe moći da se okupe na javnom mestu, kako se navodi na sajtu turističke organizacije Malte.

Od 1. juna država će zvanično biti otvorena za putnike.

Prema podacima 27 odsto prihoda Malta ostvaruje od turizma, a kada se ima u vidu da je pad broja turista u prethodnoj godini iznosi 80 odsto, razumljivo je što su se vlasti odlučile na ovakav potez.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво