Читај ми!

Japanski pasoš najvredniji na svetu, srpski pasoš na 38. poziciji

Japanci imaju najvredniji pasoš na svetu, sa kojim mogu da uđu bez vize u 193 zemlje, dok se srpski pasoš nalazi na 38. poziciji najvrednijih pasoša na svetu, navodi agencija „Henli end partners“ u svom godišnjem indeksu.

Najvredniji pasoš na svetu je japanski, čiji državljani mogu da uđu u 193 zemlje sveta bez vize. Na drugoj poziciji je singapurski sa pristupom u 192 zemlje, dok treće mesto dele južnokorejski i nemački (191).

Četvrtu poziciju, sa pristupom u 190 zemalja bez vize, dele italijanski, finski i španski i luksemburški.

Sa srpskim pasošem bez vize može da se uđe u 135 zemalja, a od država regiona je na trećem mestu, iza slovenačkog – na 11. i hrvatskog – na 16. poziciji.

Od država iz regiona, Severna Makedonija je na 43. mestu, na 44. je Crna Gora.

Pasoš SAD je na sedmom mestu, a Amerikanci mogu da uđu u 187 zemalja sveta. Kineski je zauzeo 68. poziciju, dok ruski građani mogu da uđu bez vize u 118 država i njihov pasoš je na 48. poziciji.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво