Читај ми!

Pentagon potvrdio da su snimci NLO-a koji su procurili u javnost autentični

Američko ministarstvo odbrane potvrdilo je da je snimak trepćućih trouglastih objekata na nebu i niza drugih neidentifikovanih letećih objekata koji su se pojavili ovih dana u javnosti, zabeležila posada broda „Rasel“ na obali San Dijega u julu 2019. godine.

Podstičući rastuće interesovanje za neidentifikovanim letećim objektima ili onim što američka vlada naziva neidentifikovanim vazdušnim pojavama (unidentified aerial phenomena), Ministarstvo odbrane je portvrdilo da su fotografije i video-snimci koji su nedavno procurili u javnost istiniti i da ih je zabeležila američka mornarica.

Sju Gaf, portparolka Pentagona, potrvrdila je za Si-En-En da su snimke trepćućeg torouglastog objekta na nebu, kao i još neke neidentifikovane pojave, opisane kao „sfera“, „žir“ i „metalni balon“, zabeležile mornaričke jedinice još 2019. godine.

Gaf je dodala da Ministarstvo odbrane neće dalje komentarisati prirodu snimaka, niti će objaviti podatke o daljim istraživanjima.

„Da bi održali operativnu bezbednost i izbegli otkrivanje informacija koje bi mogle biti od koristi potencijalnim neprijateljima, Ministarstvo odbrane ne raspravlja javno o detaljima svojih posmatranja ili ispitivanja različitih pojava zabeleženih u našem vazdušnom prostoru, uključujući i ove upade označene kao neidentifikovane vazdušne pojave“, naglasila je portparolka.

Pentagon je prošlog aprila objavio tri snimka neidentifikovanih vazdušnih pojava zabeleženih 2004. i 2015. godine na kojima se čuo i glas pilota kako komentariše neverovatnu brzinu kojom su se oni kretali. „Pogledaj to, čoveče!“ govori jedan pilot. „Oreće se!“

Posle objavljivanja ovih snimaka pojavilo se interesovanje i savezne vlade te je pod pritiskom Kongresa, Ministarstvo odbrane u avgustu oformilo radnu grupu za istragu ovih pojava. U decembru je u Kongresu izglasan zakon o finansiranju, koji podrazumevao i direktivu direktoru Nacionalne obaveštajne agencije i Ministarstvu odbrane da za šest meseci objavi izveštaj o ovim pojavama.

Prošlog meseca, bivši direktor obaveštajne Agencije u administraciji Donalda Trampa, Džon Retklif, u izjavi za Foks njus, nagovestio je da će ovaj dokument obuhvatiti i neidentifikovane pojave zabeležene u „celom svetu“.

„Iskreno, snimljeno je mnogo više toga nego što je objavljeno“, tvrdi Retklif.

Prema američkim zakonima, izveštaj o neidentifikovanim vazdušnim pojavama mora biti objavljen do kraja juna da bi se uvažio krajnji zakonski rok.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво