Greta Tunberg u prirodnoj veličini „od 24.000 funti“ u kampusu fakulteta – javnost podeljena

Bronzani kip u prirodnoj veličini Grete Tunberg, osamnaestogodišnje švedske aktivistkinje, otkriven je na britanskom univerzitetu u Vinčesteru u Engleskoj. Nazvan je "Make a difference" (Napravi razliku).

Izgradnja kipa izazvala je polemiku među studentima i profesorima na fakultetu zbog finansiranja. Kip je koštao 24.000 funti, a dizajnirala ga je umetnica Kristin Čarlsvort. 

Kontroverzna bronzana skulptura Grete Tunberg, postavljena je u univerzitetskom kampusu, u Engleskoj, uprkos pozivima sindikata studenata i sindikata osoblja da odlože otkrivanje kipa.

Univerzitet je kritikovan zbog otkrivanja, a protivnici smatraju da ga je trebalo odložiti posle godina štednje i pandemije koronavirusa.

Predsednica studentskog sindikata Megan Bel, istakla je da je pozvala univerzitet da zaustavi otkrivanje kipa, ali bez uspeha.

„Studenti su besni i frustrirani, trebalo bi da imamo priliku da vidimo kako se troši njihov novac", rekla je gospođa Bel.

Uprkos kritikama Sindikata studenata Vinčestera i univerzitetskog saveza, univerzitetska prorektorka Džoi Karter istakla je da su ponosni, i da im je čast što je bronzani kip Grete Tunberg otkriven.

петак, 14. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије