Читај ми!

Usamljena lisica šetka se po Ceraku

Tokom vikenda građani beogradskog naselja Cerak zabeležili su neobičnu pojavu. Jedna, pretpostavlja se, lisica prošetala se okolnim ulicama i zavirila u okolne zgrade.

Bilo je sasvim obično veče na Ceraku. Komšije sede na klupama i razgovaraju, kada iz jednog šumarka izlazi lisica. U potrazi za hranom došla je do kontejnera i tako su nastali snimci koje su građani poslali RTS-u.

Stanari ulice Cerski venac kažu da se lisica pojavljuje obično oko pola osam uveče i da nije redak slučaj da pretrči preko dečjeg igrališta i zaviri u stanove na visokom prizemlju.
Prilikom ove „posete“ je nastao i drugi snimak.

„Šetao sam sa suprugom i video lisicu. Bilo je tu još ljudi. Jedan čovek je pričao sa nekim telefonom i kaže, 'ne znam šta je, izgleda da je kojot'. Ja sam obratio malo više pažnje i video lisicu sa velikim repom. Nije se obazirala. Prošetala je i otišla ka vrtiću 'Plava ptica'“, navodi jedan od očevidaca.

U „Veterini Beograd“ kažu da ovo nije neobična pojava i da lisica u potrazi za hranom često dolazi do ljudskih staništa. Ovakvi slučajevi su ranijih godina zabeleženi i na Bežanijskoj kosi, Lipovičkoj šumi i Zemun polju.

Lisica ne napada ljude, a kada je u pitanju besnilo, nema razloga da se ljudi plaše, jer kako kažu u „Veterini Beograd“, besnilo u Srbiji i Beogradu nije registrovano poslednjih 40 godina.

Ono što građani treba da urade je da pozovu „Veterinu Beograd“ čija će ekipa izaći na teren i postaviti zamku. Uhvaćena lisica će biti odneta u njeno prirodno stanište, jer su lisice zakonom zaštićena životinjska vrsta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије