Čitaj mi!

Raketni sistem S-400 napravio lančani sudar u okolini Moskve

Mogućnosti S-400 da pogađa mete u vazduhu oduševile su vojne stručnjake, ali je vozač jednog od protivvazdušnih sistema odlučio da isproba njegove kočnice na zimskim putevima, što je rezultiralo lančanim sudarom.

Ruski portal RT podelio je snimak iz moskovskog regiona na kojem se vidi napredni protivvazdušni sistem koji je udario u kombi vojne saobraćajne policije, a ovaj u automobil ispred sebe.

Na kraju je nekoliko vozila završilo u lančanom sudaru.

S-400 je po mišljenju mnogih vojnih stručnjaka najbolji operativni strateški oružani sistem zemlja-vazduh. Nekoliko zemalja ga je već poručilo, uključujući Belorusiju, Indiju i Tursku.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 26. feb 2021, 22:24) - anonymous [neregistrovani]

Ne razumem

Vozilo na kome je sistem S-400 je poslednje u lancanom sudaru. Tako da ne razumem kako je ono, po naslovu, izazvalo lancani sudar. Lancani sudar su izazvala vozila ispred, a naravno, zbog tezine njemu je teze kociti i logicno da ce udariti u vozila ispred njega.

(petak, 26. feb 2021, 18:23) - Miki... [neregistrovani]

Nije kriv vozač kamiona...

Kriv je ili vozač vojne policije, koji je predvodio kolonu prebrzo, ili vozač ispred njega koji nije držao adekvatno odstojanje ispred vozila sa "rotacijom" ili moguće čak i isekao vojnu policiju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">