Čitaj mi!

Nekada crkva, danas luksuzna nekretnina u Londonu na prodaju

Građevina koja je nekada bila Crkva Svetog Marka, nalazi se u Londonu u ulici Fulham Roud, a nedavno je pretvorena u luksuzni dom sa bazenom, koji se prodaje za 19,5 miliona funti.

Crkva Svetog Marka pretvorena je u kuću koja ima pet spavaćih soba, teretanu, bioskop i bazen. Prostire se na 808,7 kvadratnih metara, sa prostorom za kućne ljubimce.

Sa inovativnim dizajnom i izrađenim enterijerom, ova prestižna gradska kuća nudi zanimljivu kombinaciju istorije i savremenog luksuznog života.

Kuću Svetog Marka prvobitno je projektovao viktorijanski arhitekta Edvard Blore, 1841. godine, najpoznatiji po doprinosu dizajnu Bekingamske palate i Vladinog doma u Sidneju u Australiji.

Crkva je korišćena za potrebe filmskog studija, a jedna je od dve kuće projektovane da služe kao kapela Koledža Svetog Marka.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 04. feb 2021, 11:37) - anonymous [neregistrovani]

Istorijska zaostavstina

Toliko je crkvi po Evropi gradjeno da se jednostavno vise ne zna sta sa njima. U Holandiji (onolisnoj) je npr. kroz istoriju izgradjeno 19000 crkvi od kojih je danas 7000 "aktivno". A gdje su jos drugi vjerski objekti. Sta tek reci za Britaniju, Njemacku, Italiju, Francusku, Poljsku....Jednostavno postalo neodrzivo.

(četvrtak, 04. feb 2021, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

kromvel u 21.veku

Kromvel u vreme Henrija VIII je svojevremeno bio glavni i odgovorni za unistenje iole duhovnosti u Engleskoj, zatvarajuci samostane i zabranjujuci uopste postojanje monaskog reda Englezi su doziveli povratak u doba mnogobostva, temelj kasnijeg kolonijalizma. velika vecina crkava jos onda je unistena ili ostavljena da propada. sada koliko vidimo na sceni je poslovni pristup.

(četvrtak, 04. feb 2021, 09:46) - anonymous [neregistrovani]

Strašno

Strašno

(četvrtak, 04. feb 2021, 08:49) - anonymous [neregistrovani]

СТРАШНО

Разумем да је лепо што је сачувана, али ЦРКВА ЈЕ ЦРКВА!

Она има и материјалну форму и нематеријалну форму. Ниједна црква није случајно што је ту где јесте.

Дивим се нашем племенитом српском народу који увек гаји сећање на место чак и ако цркве нема. Понекад поред рушевина пале свеће јер имају пре свега духовни нематеријални однос према томе.

ЦРКВА ЈЕ ЦРКВА!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">