Читај ми!

Brak dug 80 godina, čestitka stigla od britanske kraljice

Bračni par iz Britanije proslavio je osamdeset godina braka, a upoznali su se još kao tinejdžeri. Njihova dugovečnost je rezultat zdravog načina života i mnogo vežbanja.

Ron Golig napunio je 100 godina, a njegova supruga Beril 98 godina. Par se upoznao kada je on imao 16, a ona 14. godina.

„Odmah sam znala da ću se udati za njega. Pošto sam ga upoznala, prošetali smo, razgovarali i znali da smo par", rekla je Beti.

Par se venčao u rodnom gradu Harogetu, 1941. godine, kada je Ron bio na vojnom odsustvu tokom Drugog svetskog rata. Za to je morao da traži specijalnu dozvolu, jer je rat, a venčanje je obavljeno na brzinu, pa nije bilo ni fotografa da taj trenutak zabelezi. Kum im je bio slučajni prolaznik.

Par ima dve ćerke, šestoro unučadi, desetoro praunučadi i jednog prapra unuka. Za svoju godišnjicu braka čestitke su dobili i od kraljice Elizabete. To je četvrta čestitka koja je stigla od kraljice, jer je Ron radio kao stražar Bekingemske palate.

Beril ističe da je tajna srećnog braka u komunikaciji i rešavanju nesuglasica i problema.

„Nema bračnog para koji se ne svađa, ali o problemima treba razgovarati, a mislim da to ljudi danas izbegavaju", istakla je Beti.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво