Читај ми!

BMV M1 koji je vozio Pol Voker traži novog vlasnika

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka BMV je proizveo redak model BMV M1. Veruje se da je to jedan od samo deset primeraka. Automobil koji je pripadao Polu Vokeru, našao se na aukciji i čeka novog vlasnika.

Kompanija BMV je proizvela 453 primerka modela M1, koji je veoma tražen i skupoceni kolekcionarski model automobila.

Model koji se pojavio na aukciji je poseban zato što  je pripadao čuvenom preminulom glumcu Polu Vokeru. 

Automobil je deo kolekcije "AE Performance", koju je Voker posedovao sa Rodžerom Rodasom, čovekom koji je poginuo u istoj saobraćajnoj nesreći kao i glumac, 3. decembra 2013. godine.

Pol Voker je glumio u filmovima Paklene ulice. Zbog toga ovaj automobil privlači još više pažnje.

Automobil je proizveden 1980. godine, modifikovan je sa više snage, ima novi izduvni sistem, i enterijer od kože. BMV ima 3,5-litarski motor koji razvija 277 KS, ali je u ovom slučaju snaga povećana na 350 KS, zahvaljujući novom izduvnom sistemu i modifikaciji motora. Motor je uparen sa petostepenim manuelnim menjačem.

M1 je prešao oko 6.800 kilometara i u odličnom je stanju. Aukcija traje još nekoliko dana, a prethodni slični modeli dostigli su cenu preko 500.000 dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара