Čitaj mi!

Kreativno i slatko – Jovana od čokolade pravi najlepše poklone

Jovana Aćimović iz Alibunara zamenila je kancelarijski posao nečim kreativnijim. Otvorila je radionicu zanatski pravljene čokolade, a od sličnih proizvođača izdvaja se originalnim kreacijama i pakovanjima.

Punjene praline u obliku srca zaštitni su znak Jovane Aćimović iz Alibunara. Pravi ih od italijanske čokolade, sa različitim dodacima, kao što su karamela, cimet ili kafa.

Njeni slatki zalogaji nose naziv „ukus ljubavi“, što nije slučajno, jer su joj mušterije uglavnom ljudi koji vole i žele da poklone dragim osobama nešto lično i originalno.

„Mi suštinski spajamo njihovu ljubav prema određenim osobama i moju ljubav prema čokoladi i zajednički dobijamo proizvod koji nosi poruku“, kaže Jovana Aćimović iz Alibunara.

Jovana je drugačija od drugih zbog toga što i kutije u koje pakuje praline pravi od čokolade. Na njima iscrtava motive po želji kupaca, a ume da napravi divne kreacije, kao što su leptiri, pahulje, ili čak knjige.

„To je zaista ono što mene izdvaja na tržištu, osim ukusa, koji se razlikuje od ostalih čokolada koje možete probati , jer ima veći procenat kakao delova u odnosu na ostale sastojke, zajedno sa šećerom“, objašnjava Jovana.

Ekonomista po struci, Jovana je pre četiri godine napustila posao i počela da pravi čokoladu. To je bilo u vreme novogodišnjih praznika, kad je jednostavno poželela da svojim najbližima pokloni nešto originalno, čega nema u prodavnicama. I nije se pokajala.

„Neverovatna je zahvalnost kad imate priliku da radite ono što volite, neverovatna je privilegija opstajati i lepo je pružiti drugim ljudima priliku da se nasmeju“, ističe Jovana.

A šta sve Jovana ume možete videti i u Muzeju čokolade u Beogradu, gde se nalazi njena maketa Hrama Svetog Save. Zato se priča o njoj našla i na sajtu Najbolje iz Srbije.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 17. jan 2021, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

BRAVO❤

No Comment

div id="adoceanrsvdcfhklggd">