Читај ми!

Danski javni servis lansirao crtani za decu o muškarcu sa ogromnim penisom

Džon Dilermand ima izuzetan penis. Toliko izuzetan da uz pomoć njega može da spasava ljude, crta murale, okači na njega zastavu i čak krade sladoled, piše britanski „Gardijan“ o kontroverznom crtaću koji je ovih dana počeo da se emituje u Danskoj.

Danski javni servis DR počeo je sa emitovanjem nove animirane serije za decu uzrasta od četiri do osam godina o Džoniju Dilermandu, čoveku sa najdužim penisom na svetu, koji pomoću njega prevazilazi mnoge problematične situacije i izazove.

Serija je, nimalo začuđujuće, izazvala žustru debatu o prikladnosti dečjeg programa.

Od premijere u subotu, protivnici su kritikovali ideju da je premisa serije o čoveku koji ne može da kontroliše svoj polni organ – prikladna za decu.

Kristijan Groes, profesor saradnik na studijama o jednakosti polova na Univerzitetu Roskilde, iz drugog ugla je kritikovao seriju, ističući da program slavi moć muških genitalija i normalizuje loše ponašanje muškaraca.

„Zamišljen je da bude smešan, pa se misli da je bezopasan. Ali nije. I mi tome učimo našu decu“, kaže Groes.

S druge strane, Erla Hejnesen Hojsted, klinički psiholog koji radi sa porodicama i decom, smatra da protivnici serije previše analiziraju stvari i vide nešto čega nema.

„Džon Dilermand priča sa decom i s njima deli svoj način razmišljanja i deca zaista vide genitalije kao smešne“, kaže ona.

„Serija pokazuje muškarca koji je impulsivan i ponekad van kontrole, koji greši – kao i deca. Ali ključno je da Dilermand uvek ispravi svoje greške. Preuzima odgovornost za svoje poteze. Kada mu žena u seriji kaže da treba da zadrži svoj penis u pantalonama, on je posluša. To je lepo“, ističe Hojstedova.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи