Читај ми!

Irenine vešte ruke ukrasiće vaš dom i popraviti praznično raspoloženje

Lepo ukrašeni kućni ambijent može da doprinese boljem raspoloženju i da nam pomogne da bar na trenutak zaboravimo epidemijsku situaciju. Irena Milas iz Paraćina svojim veštim rukama od starih novina i kartona pravi divne novogodišnje aranžmane.

U spretnim Ireninim rukama uz puno mašte i ljubavi za nekoliko sati stare novine i lepenka postaju blistave zvezde, srebrni mesec ili novogodišnja jelka. Aranžmani koje Irena pravi uglavnom su poklon prijateljima, ali poneki i proda što je dopuna kućnom budžetu. Diplomirani ekonomista po struci kaže da je još kao mala stalno nešto pravila, slikala, šila.

„Budete toliko opušteni dok to radite i relaksirani, mada bi, možda čak, neko reko kako te to smiruje, to je toliko pipkavo, to je toliko sitnih detalja i svega toga? Ponekad lepite bobice, tačkice, vruć lepak vam gori prste, ali jednostavno, to je toliko lep osećaj kad vi sednete i ispred vas stavite ovako nešto i onda se prosto divite sami sebi“, objašnjava Irena.

Materijali koje koristi nisu skupi, novine joj prikupljaju i komšije jer znaju čime se bavi. Mašta dolazi do punog izražaja kada sedne za trpezarijski sto gde izrađuje svoje aranžmane.

U vreme društvenih mreža i raznih tutorijala kaže da se na internetu može pronaći mnogo toga. Radost i zadovoljstvo kada vidi gotov ukras su neizmerni.

„Drago mi je da se ljudima to svidi i da moja ta neka dekoracija praznična može bar malo da im ulepša praznik, da može bar malo neke svetlosti da im unesem. Zato i na svaku od ovih dekoracija novih stavljam lampione, jednostavno da im osvetlaju put“, dodaje Irena Milas.

U susret praznicima, ukrašen kutak doma može nam svakako popraviti raspoloženje, još ako smo ukras napravili sami i obradovali porodicu, osećaj sreće je nemerljiv.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво