Читај ми!

Možete li rešiti ovu zagonetku koju je zadala CIA samo gledajući fotografiju

Američka Centralna obaveštajna agencija objavila je na svom nalogu na „Tviteru" fotografiju i pozvala ambiciozne agente „da testiraju svoje analitičke sposobnosti“ i utvrde u koje doba dana je snimljena fotografija. Obaveštajna služba je ponudila tri moguća odgovora: 15:00, 11:00 ili 07:00.

Na fotografiji koju je CIA ponududila na svom nalogu na Tviteru, uz poziv zainteresovanima da se jave kadrovskoj službi, vidi se mirno i osunčano skijaško odmaralište okruženo snežnim brdima i ulicama na kojima se kreće jedan automobil.

Pogledajte fotografiju i pokušajte da procenite koje je doba dana.

Na ovaj poziv odgogovorilo je čitavo mnoštvo neustrašivih detektiva koji su uz svoj odgovor davali i opširna obrazloženja, objašnjavajući do najsitnijih detalja, počev od parkiranih automobila, preko školskog autobusa do veličine senki.

Jedan o korisnika tvrdi da s obzirom na to da na parkiranim automobilima još uvek ima snega po haubama, da su senke izdužene, da nema skijaša, na putu je samo jedan automobil. Nema pešaka. „Moja početna pretpostavka je bila da je ponoć u jednom od onih zimskih centara gde Sunce zimi sija svakodnevno“.

Drugi je pak, došao do sasvim drugačijeg zaključka. „Rekao bih da je sedam sati ujutro, jer ulice još nisu očišćene od snega, a kad vidim kako izgleda okolno drveće, siguran sam da imaju dobro opremljenu službu za uklanjanje snega. Verujem da bi u neko drugo doba dana putevi bili čistiji jer tenutno ne pada sneg“, zaključuje ovaj korisnik.

Šta Vi mislite? Koliko je sati. Pogledajte koji je ponuđeni odgovor bio najčešći.

Da, tako je. Fotografija je snimljena u sedam sati ujutro.

Da li ste tačno odgovorili?

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво