Читај ми!

Adolf Hitler ubedljivo pobedio na izborima u Namibiji

Političar Adolf Hitler Uunona iz okruga Ošana u Namibiji ubedljivo je pobedio na izborima za regionalni parlament. Iako je dobio ime po jednom od najvećih zločinaca u istoriji, Hitler iz Namibije ne sanja o svetskoj dominaciji i poznat je kao veliki borac protiv aparthejda.

Adolf Hitler je osvojio 84,88 odsto glasova u jednom od regiona bivše nemačke kolonije, u kojoj i dalje neke ulice, mesta i ljudi nose nemačka imena.

Nakon što je osvojio mandat i okviru vladajuće SVAPO partije, koja je na vlasti u Namibiji od 1990. godine, političar „zanimljivog“ imena rekao je za nemački Bild da nema nikakve dodirne tačke sa nacističkom ideologijom.

„Otac me je nazvao po njemu. Verovatno nije znao za šta se Hitler zalagao. Dok sam bio mali mislio sam da je to potpuno normalno ime. Tek kada sam postao tinejdžer i završio školu sam shvatio da je taj čovek želeo da pokori svet“, kaže on.

Uunona je osvojio mesto u parlamentu sa 1.196 glasova naspram 213 koliko je dobio njegov protivnik.

Nekada poznata kao nemačka Jugozapadna Afrika, Namibija je bila kolonija od 1884. godine sve do poraza Nemačkog carstva u Prvom svetskom ratu i Versajskog mirovnog sporazuma kada su joj oduzete sve kolonije.

Pravi Adolf Hitler je iskoristio poraz i poniženje Nemačke Versajskim sporazumom kao propagandno oruđe da osvoji podršku naroda 20-ih i 30-ih godina prošlog veka.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво