Читај ми!

Bergamo kao najveća žrtva pandemije dobio posebno izdanje „Monopola“

Ove teške 2020. godine jedna od najpopularnijih društvenih igara na svetu, „Monopol“, proslavlja 85 godina te je kompanija koja ga proizvodi odlučila da posveti posebno, limitirano izdanje Bergamu, gradu koji je najviše nastradao u prvom talasu epidemije i u kome je do sada od kovida19 preminulo više od 3.200 ljudi.

Ovo posebno i ograničeno izdanje „Monopala Bergamo“ je omaž gradu i jakom i odlučnom karakteru njegovih građana. Radi se ne samo o simboličnom gestu već i o konkretnoj pomoći.

Kompanija „Vining muvs“ u saradnji sa Opštinom Bergamo i „Finiperom“ deo od prodaje (300 kutija u vrednosti od 10.000 evra) je namenila Fondu za uzajamnu pomoć ne bi li pomogli društvenim i kulturnim inicijativama koje su pogođene zdravstvenom situacijom.

„Monopol Bergamo“ je proizveden u ograničenom tiražu od 7.000 kutija i već je rasprodat. Građani su strpljivo čekali u dugim redovima ne bi li dobili ovaj poseban simbol grada.

Pravila igre su nepromenjena. Promenjena su imena ulica, a stanice su zamenjene okolnim dolinama: Val Serijana, Bal di Skalve i Imanja. Centralno mesto zauzima slika starog jezgra Bergama „Ćita Alta“ i grb opštine.

Gradonačelnik Bergama, Đorđo Gori, otkrio je medijima da je „Monopol“ jedna od njegovih najomiljenijih igara i da je uzbudljivo otvoriti kutiju i videti poznate ulice.

„Mislim da je ovo ograničeno izdanje jedan divan poklon za Božić i mada ne možemo mnogo da se viđamo sa drugim ljudima možemo da provedemo popodneva igrajući se sa ukućanima“, dodaje Gori.

Bergamo je industrijski grad, poznat po izuzetno vrednim ljudima tako da će se njegovi građani sigurno zabaviti simulirajući kupovinu i prodaju. Opšte je poznato i da se godišnje štampa više novčanica za ovu igru nego onih za realan život.

Lepa vest za sve obožavaoce „Monopola“ jeste da će 2021. godine ovo izdanje biti dostupno svima, zahvaljujući turističkoj organizaciji „Vizit Bergamo“. Naredne godine će izaći još dve igre vezane za ovaj grad: „Pazl“ koji predstavlja tablu „Monopola Bergamo“ i kartaška igra „Top Tramps" čiji je cilj da se kroz zabavu što više nauči o gradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво