Čitaj mi!

Nemci Trebinje stavili na drugo mesto liste najboljih gradova za penzionerske dane

Ugledni nemački portala „Fokus“, uvrstio je Trebinje na listu top 10 svetskih gradova za život u penzionerskim danima.

Ocenjujući više parametara, portal Fokus svojim sunarodnicma u trećem dobu, kao drugi najbolji izbor, preporučuje Trebinje, kako prenosi RTRS.

Prijatna klima, lepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cene, samo su neki od razloga koji su Trebinje pozicionirali u sami vrh svetske top-liste najboljih gradova za život posle šezdesete, po izboru nemačkog portala.

Nemci su, precizno, matematički, ocenjivali parametre koji utiču na kvalitet života i od maksimalnih 100 bodova na tom „testu“, Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mesto.

To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterijume za kvalitetan život u trećem dobu, jer Trebinje ima odličnu klimu, položaj, dobru saobraćajnu poveznost, nudi pristupačne troškove života u odnosu na njihove penzije, zdravu hranu, piće, očuvanu pririodu. To se sve uzimalo u obzir.

Ispod Trebinja su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila... Hrvatski Osijek je na 10. mestu, navodi Žarko Vico, stručni saradnik Turističke organizacije Trebinje.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. nov 2020, 14:29) - Ajde,veselo,veselo tamo! [neregistrovani]

"Koji je grad prvi na listi?"

Donje Brijanje!

(ponedeljak, 30. nov 2020, 14:24) - anonymous [neregistrovani]

Требиње

Немци то предлажу из свог угла, зато што је Немачка већински земља пензионера, богата, али демографски стара земља. А Требиње је леп град, како год да окренеш.

(ponedeljak, 30. nov 2020, 12:32) - anonymous [neregistrovani]

I za mlade, i za mlade

Trebinje pored svega navedenog ima i najlepše i najdraže devojke u Evropi. Ima li šta privlačnije za mlade. A i za oči penzionera:-))

(ponedeljak, 30. nov 2020, 11:13) - anonymous [neregistrovani]

Koji je grad prvi na listi?

Koji je grad prvi na listi?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">