Čitaj mi!

Mišlenova zvezdica za restorane u Srbiji tek kad prođe pandemija

Zbog pogoršanja epidemijske situacije izazvane pandemijom kovida-19, Vodič Mišlen je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.

Epidemijska situacija, koja se poslednjih nedelja drastično pogoršala u mnogim delovima sveta, predstavlja izazov bez presedana za gastronomski i turistički sektor, što utiče i na aktivnost inspektora Mišlenovog gastronomskog vodiča, koji je prinuđen da odloži otkrivanje nekih izbora restorana, među kojima su i beogradski za 2021. godinu.

„Zbog pandemije kovida-19, objavljivanje Mišlenovog vodiča za Srbiju, prethodno planirano za 11. decembar 2020. godine biće odloženo“, naveo je Gvendal Polenek, međunarodni direktor Vodiča Mišlen.

„Naši timovi ostaju u bliskoj vezi sa Turističkom organizacijom Srbije i naše interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo nadgledati situaciju i kada se za to steknu uslovi, zajednički ćemo odrediti novi datum za objavu imena izabranih restorana u Beogradu“, dodaje Polenek.

Otkrivanje restorana po izboru Mišlena nije odloženo samo u Srbiji, nego i u Sjedinjenim Državama (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji), kao i u Evropi – u Velikoj Britaniji i Belgiji. Kriza izazavana pandemijom kovida-19, takođe je uticala na aktivnosti Vodiča u Aziji, gde je odloženo objavljivanje singapurskog izbora za 2021. godinu.

Vodič Mišlen ostaje posvećen realizaciji svojih aktivnosti u Srbiji, u skladu sa poštovanjem svog tradicionalnog pristupa odabiru restorana koji će se naći u Vodiču i visokim profesionalnim standardima. Anonimni i nezavisni inspektori Vodiča nastaviće svoj rad u Beogradu kako bi, kada se za to stvore uslovi, istakli srpsku kulinarsku scenu na svetskoj pozornici.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">