Читај ми!

Da li vas partner vara – stručnjak za govor tela otkriva šest pouzdanih znakova

Ukoliko sumnjate da vas partner vara, stručnjak za govor tela otkriva tajne znake po kojima ćete sasvim sigurno moći da utvrdite da li se to događa ili ne.

Stručnjak za govor tela, Džudi Džejms napominje da, pre svega, ako imate osećaj da vas partner vara, to se verovatno već i događa. Međutim, treba imati na umu da ukoliko ste po prirodi sumnjičavi ili paranoični, možda vas osećaji varaju. Ali, ako ste po prirodi optimista, onda bi trebalo da verujete svojim osećajima.

„Vaš mozak će uvek uhvatiti brojne suptilne znakove, gestove, detalje na osnovu kojih ćete osetiti da nešto nije u redu i pre nego što otkrijete činjenice. Čak bi mogao i da miriše drugačije, jer njegovo telo oslobađa nove vrste feromona“, dodaje Džudi.

U svakom slučaju, Džudi Džejms navodi šest tajnih znakova po kojima ćete sa sigurnošću moći da prepoznate da vas partner vara.

Doterivanje

„Muškarac u novoj vezi posvećuje više vremena svom izgledu i doterivanju. Često ćete ga videti kako korača uspravno i kako ne propušta rituale lične nege ili pak, provodi više vremena u teretani“, napominje Džudi.

Mimikrija

„Nove veze takođe podrazumevaju intenzivnu mimikriju, pogotovu ako je zaljubljen u tu drugu osobu. To znači da će pokupiti nove gestikulacije i izraze lica, kopirati način govora, pa čak i ukus za muziku i modu“.

Ako menja garderobu i govor tela ili ako kupuje sam garderobu, umesto da traži vaše mišljenje, to je jedan od najčešćih suptilnih znakova afere koju žene mogu da prepoznaju.

Izlivi besa

Džejms dodaje da je pogrešno očekivati kako će partner koji vara stalno imati osećaj krivice.

„Egu je lakše da grižu savesti pretvori u ljutnju, pokušavajući da partnerku osumnjiči za neverstvo“.

Tako da su izlivi besa normalno ponašanje varalice.

Telefon

„Pametni telefon je ključni alat varalice koji će ga učiniti superosetljivim, budnim i pripravnim na skok svakog trenuka kada se neko približi njegovom telefonu, pogotovu vi“, ističe ova iskusna terapeutkinja.

Stalno proveravanje, stalno slanje poruka, otimanje ukoliko ga vi uzmete u ruku, izlazak iz sobe kada ga neko pozove – sve su to uobičajeni simptomi afere. Međutim, treba imati u vidu da pojedini neverni partneri koriste i drugi, skriveni telefon.

Predigra

„Netačno je da neverni partneri gube interesovanje za seks, jer im libido raste zbog afere sa ljubavnicom“, kaže Džejmsova, ali napominje da bi manjak predigre i ljubljenja mogao biti znak, s obzirom na to da mu to stvara osećaj kako vara novu partnerku.

Izbegavanje kontakta očima

Dubok i dugotrajan kontakt očima pomaže u produbljivanju emocionalnih onosa, a upravo zbog toga varalice će izbegavati kontakt očima poput kuge, upozorava stručnjakinja.

Pojačan stres

„Varanje podrazumeva laganje obema partnerkama uz stano izvrdavanje da ih neko slučajno ne uhvati preko telefona ili na društvenim mrežama. Zbog tolikog mnoštva načina na koji se mogu pratiti, varalice su pod neverovatnim pritiskom da sakriju svoje tragove, što im povećava stres, a to je vidljivo i u govoru tela“, napominje Džudi Džejms.

To će se ispoljiti i ubrzanim treptanjem, plitkim disanjem, cupkanjem noge ili vrpoljenje, kao i iznenadnim emocionalnim izlivima koji mogu varirati od suza do besa.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво