Žena može dobro da izgleda i da dobro opere auto

Jedina vlasnica auto-perionice u Šapcu, i to ne samo na papiru, već i radi u njoj od jutra do mraka, poslove ne deli na muške i ženske. Ipak, prilikom zapošljavanja novih ranika, prednost daje devojkama.

Voskiranje, kederi, puškiranje – većini žena su nepoznate reči, ali ne i Slađani Mariji Simić. Uz kofu i sunđer, svakodnevno nosi i osmeh jer voli posao koji radi.

„Žena može lepo da izgleda i u kombinezonu, gumenim čizmama. Bitno je da je ona u duši ispunjena i da je srećna, a sad, da li radi posao kojim se bavim ja ili je u kozmetičkom salonu ili prodavnici, bitno je da ima svoj cilj u životu zbog čega je srećna. Ceo život imam duge nokte i sa kratkim noktima ne mogu da radim, nemam osećaj u rukama“, priznaje vredna preduzetnica.

U porodici je stekla radne navike, a u Švajcarskoj znanje i iskustvo. Želela je da podstakne i druge žene da razvijaju preduzetnički duh.

„Bitno nam je svaka trunka prašine da se obriše. Da auto odavde izađe kompletno čist. Posao jeste ponekad težak i naporan kada imamo dosta više posla, ali mi kao tim uspevamo sve na vreme da završimo i onda nam je mnogo lakše“, naglašava Ivana Prokić radnica auto-peronice.

Sunce, sneg ili kiša nisu prepreka da dve devojke operu automobil za pola sata. Pol kažu nije presudan, ali upornost jeste.

„Želela sam da zaposlim devojke jer mislim da su devojke pedantnije, da će to bolje da odrade, da će bolje da održavaju mašinu, usisivače, hemikalije. I da dam njima neki vetar u leđa da nije sve zavisiti od drugoga. Ovako kad zaradi svoj dinar devojka može da priušti sebi sve“, smatra Slađana Marija.

Posle ostvarenog prvog cilja, Slađana Marija Simić krenula je ka sledećem. Pored perionice želi da otvori i servis za automobile.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво