Читај ми!

Pravo vreme za upis u školu stranih jezika

Škole stranih jezika imaju u ponudi tečajeve namenjene različitim uzrastima i nivoima predznanja. Uz korišćenje danas dostupnih tehnologija, može da se održava i onlajn nastava sa interaktivnim učestvovanjem polaznika. Grupe se formiraju u skladu sa interesovanjem. Za koje kurseve jezika vlada najveće interesovanje i šta polaznici mogu da očekuju?

Kada je reč o učenju stranih jezika, engleski je naravno posebno ističe. Odavno je postao jezik globalnog sporazumevanja u mnogim sferama života. 

Skoro sve škole stranih jezika nude više različitih tečajeva engleskog jezika, koji su podeljeni po nivou, uzrastu i nameni.

U eri interneta i brzih komunikacija, poznavanje engleskog jezika je praktično neophodno. Ako ga ne govorite, onemogućeni ste za mnoštvo informacija koje bi Vam inače bile dostupne.

Nije slučajno zašto se već u osnovnim školama uči od prvog razreda, a mnogi roditelji odlučuju da dete uporedo upišu i na kurs engleskog u neku od škola stranih jezika.

Motiv nije ocena, već želja da se što ranije njime ovlada. Kada deca odrastu i krenu na studije, koju god naučnu oblast da izaberu, mnoštvo stručne literature i materijala, koje se može naći na internetu, dostupno je na engleskom jeziku.

To je i zvanični jezik međunarodnih stručnih skupova, simpozijuma, seminara i vebinara. Kada je reč o zaposlenju, sve više oglasa za posao je na engleskom jeziku.

U mnogim firmama nemoguće je dobiti posao čak ni na nižim pozicijama, bez dobrog poznavanja ovog jezika. Podrazumeva se tečan govor, takođe i napredna veština u pisanom engleskom.

Svako ko ne vlada ovim jezikom dovoljno dobro, u današnje vreme ima manje šanse kao zaposleni na tržištu rada.

Preporuka svima koji žele da podignu nivo znanja engleskog jezika je da upišu neki od opštih kurseva, dok se boljim poznavaocima savetuje neki od namenskih tečajeva, kao što je na primer kurs poslovnog engleskog jezika.

Takođe, znanje nekog drugog stranog jezika, osim engleskog, može da otvori mnoga vrata.

Pored stručnosti i iskustva, velika prednost na konkursima za posao ako je u pitanju strana kompanija, daje se kandidatima koji su poznavaoci jezika zemlje iz koje je firma potiče.

U današnje vreme, ponuda kurseva koju imaju škole stranih jezika postala je veoma raznolika. U njima se prati interesovanje javnosti, tako da se s vremena na vreme, u ponudu uključi neki novi kurs. 

Zanimanje za neke jezike koji ne spadaju u grupu glavnih svetskih jezika, javlja se zahvaljujući kulturnim uticajima.

U tom smislu najveću moć ima televizijska produkcija. Kada TV serije iz neke zemlje počnu da se prikazuju na našim prostorima i dostignu veliku popularnost, odjednom raste interesovanje za tim jezikom.

Svojevremeno, to je bio španski, koji je pre par decenija doživeo ekspanziju zahvaljujući TV serijama.

Pored televizije, muzička industrija ima veliki uticaj. Osim toga, poslednjih godina sve veći broj škola u ponudu je uvrstio i skandinavske jezike, među kojima prednjače švedski i norveški.

Takođe, grupa od nekoliko najvećih svetskih jezika standardno budi interesovanje budućih polaznika. Tu spadaju: francuski, nemački, italijanski, španski, kineski i ruski jezik.

Kada izaberete jezik koji želite da učite, radi se inicijalni test kojim se utvrđuje nivo predznanja. Rezultati određuju grupu kojoj pripadate.

Udžbenike i materijal za rad najčešće dobijate u samoj školi.

U nekim školama stranih jezika ima više grupa koje pohađaju isti tečaj, ali su termini u različito doba dana.

Zbog toga ćete lakše naći termine koji se idealno uklapaju u Vaš nedeljni raspored.

Važna novina vezana za škole stranih jezika odnosi se na to da one sve više u radu koriste moderne tehnologije.

Profesori koji su predavači i kreatori programa, uspešno kombinuju udžbenike i multimedijalne materijale u nastavi.

Polaznicima kurseva veliku pomoć u učenju predstavlja i činjenica da su informacije znatno dostupnije zahvaljujući računarima i internetu.

Na primer, nekada je listanje rečnika i traženje svake pojedinačne reči usporavalo učenje, dok je danas isti taj rečnik u elektronskom obliku i sa izgovorom, svakom na dohvat ruke.

Predavači koriste najsavremenije udžbenike i nastavne materijale. Zahvaljujući tome, kursevi jezika su interesantni, kvalitetni i ispunjavaju očekivanja polaznika.

Najbolje škole stranih jezika predstavljene su na sajtu mirandre.com gde na jednom mestu možete pronaći sve informacije o njima.

Pored adresa, telefona i drugih kontakt podataka, tu su prezentacije sa slikama, kao i kompletna aktuelna ponuda kurseva jezika.

Pozovite ih još danas i upišite se na neki od tečajeva koji se odvijaju u školi ili putem onlajn nastave.

Ulaganje vremena i novca u sopstveno obrazovanje i obrazovanje dece odlična je investicija.

Bilo da su Vam motivi poslovne prirode, ili želite da naučite neki jezik iz zadovoljstva, pravo vreme da počnete je odmah.

U školama stranih jezika naći ćete kurs koji je prilagođen Vašim potrebama i slobodnom vremenu.

Programi su kreirani tako da za kratko vreme uočite napredak, što će Vam dati dodatnu motivaciju za dalje učenje i profesionalno usavršavanje.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво