Читај ми!

Najstariji i najvatreniji navijač Novaka Đokovića

Milka Cvetković iz Gornjeg Stupnja kod Aleksandrovca, koja je proslavila 105. rođendan, ne propušta mečeve našeg najboljeg tenisera.

Umesto 105 na torti samo pet svećica, jer kako kaže baka Milka, od stote godine je krenula ponovo da broji od početka. Rođendan je proslavila u krugu porodice uz želje da još poživi.

Zdravlje je služi. Još uvek može sama o sebi da brine, prošeta po dvorištu i prati šta se dešava sa najboljim teniserom sveta.

Drago joj je kad Novak pobeđuje i kako kaže, doskora je pratila skoro sve i čitala njegove rezultate, ali joj je vid oslabio pa više ne može. Zato sluša i gleda prenose, i navija.

„Volim, volim da gledam kad ono njegove noge stanu da igraju. Volim ga kao mojega rođenoga, a on voli celu Srbiju, zato ga mi volimo. Voli Srbiju, stalno daje decama, svu pomaga“, kaže baka Milka.

Inače, Milka je sa završenom gimnazijom tridesetih godina prošlog veka bila najškolovanija devojka u Župi. Želela je da bude učiteljica, ali u to vreme ženska deca nisu mogla od kuće bez roditelja. Udala se za trgovca i izrodila decu.

„Bog joj dao zdravlje, jeste da joj ja i muž pomažemo. Ima tri unučeta od dva sina, sedam praunuka i jedno čukununuče“, nabraja snaha Ljubinka.

I Milovan Cvtković je zadovoljan što njegova majka još uvek može sama da brine o sebi i što još uvek želi da mu pritekne u pomoć.

Recept za dug život je, kaže baka Milka, jednostavan:

„Pa, sve umereno, ništa ne treba preterano. Moram da budem zadovoljna imam poroda, hvala bogu, nek su živi i zdravi samo, neka budu dobri i pametni, to je najbolja stvar što može da bude“, tvrdi Milka Cvetković.

Nada se da će i sledeće godine u zdravlju dočekati naredni rođendan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи