Читај ми!

Vredi li soko 170.000 dolara, znaju u Saudijskoj Arabiji

U Saudijskoj Arabiji prodat je mladi soko za više od 170.000 američkih dolara, što je najviša postignuta cena za tu vrstu ptice.

Uz konja, soko je tamo najcenjenija životinja. Na aukciji u Saudijskom sokolskom klubu, koji je trajao čak 45 dana, najviše pažnje privukao je mladi soko, koji je prodat za rekordnu cenu od čak 170 hiljada dolara.

Na aukciji u Saudijskom sokolskom klubu, koja je trajala čak 45 dana, najviše pažnje privukao je mladi soko, koji je prodat za rekordnu cenu od čak 170 hiljada dolara zbog njegovih jedinstvenih karakteristika, navodi se u saopštenju organizatora aukcije Saudijskog sokolskog kluba.

U pitanju je mlada vrsta Sokola rase Šahin.

Sokolovi lete brzinom do 300 km na čas, ali se odavno smatraju ugroženim vrstom. Prodati primerak ptice je uhvaćen u divljini na severo-istoku Saudijske Arabije i vlasniku je doneo pravo bogatstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије