Tei je odbojka u srcu, a Beograd na majicama

Osim što se profesionalno bavi odbojkom, Tea Milošević je i grafička dizajnerka koja je svoj talenat i poziv pretvorila u originalan preduzetnički poduhvat dizajniranja majica sa crtežima Beograda.

Tea Milošević odbojku trenira od osmog razreda, a sada se i profesionalno bavi ovim sportom u Odbojkaškom klubu Partizan. Kao i ostalim sportistima, pandemija koronavirusa joj je dosta otežala treninge, a utakmice nisu ni igrane.

No, konačno, utakmice nacionalne lige su počele, ali neće biti održano Svetsko prvenstvo u odbojci, što je, kako Tea navodi, veliki udarac za svakog sportistu.

Pored odbojke, Tea Milošević ima i drugu strast, a to je crtanje. Završila je grafički dizajn, a njen diplomski rad joj je bio inspiracija za pokretanje jednog malog biznisa.

„To je bila knjižica sa mojim ilustracijama svetskih gradova. I kada sam malo razmislila, zapitala sam se zašto ne bih nešto napravila od ovoga i tako je nastao moj mali brend. Sve je počelo sa ta tri grada – Njujork, Tokio i Beograd, ali kako je vreme prolazilo, odlučila sam se da se fokusiram samo na Beograd kako bih pokazala da se o njemu bez razloga priča da je tmuran, ružan, prljav i slično", naglašava gošća Beogradske hronike.

Tea zahvaljujući odbojci ima prilike da obilazi skoro sve delove Beograda što joj olakšava da odabere mesta koja će oslikati na svojim majicama. Osim Pobednika i Kalemegdana, tu su i Gardoš u Zemunu, Zapadna i Istočna kapija i mnogo drugih neobičnih mesta koje možda nekom drugom ne bi pale na pamet.

Majice koje Tea dizajnira se prodaju spakovane u tegle uz prateći slogan „Baki teglu, sebi majicu“. Namera joj je bila, kako kaže, da zaobiđe kutije i kese i tako naglasi i brigu za očuvanje životne sredine. Majice najviše privlače uglavnom mlađe kupce, a dosta ljudi ih kupuje kao zgodan suvenir za poklon.

Tea nije sigurna za šta će se opredeliti u budućnosti – odbojku ili dizajn. Nada se da će vreme pokazati u kom smeru treba da ide, ali se za sada trudi da što duže radi i jedno i drugo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво