Читај ми!

Pet pijanih prinčeva koji se vraćaju na konjima na aukciji u Sotbiju

Očekuje se da će svitak iz dinastije Juan pod nazivom „Pet pijanih prinčeva koji se vraćaju na konjima“, star 700 godina, biti prodat za 10 do 15,5 miliona dolara na predstojećoj aukciji „Sotbija“ u Hongkongu.

Nekada u vlasništvu kineskih careva, svitak, koji je oslikao majstor Ren Renfa (1255-1327), dugačak dva metra, naći će se pod čekićem zajedno sa ostalim retkim umetničkim delima 8. oktobra, preneo je Rojters.

U svitku je prikazano pet prinčeva i četvorica pomoćnika, koji su svi na konjima u dinamičnoj sceni.

„Bio je u rukama Pu Jia, poslednjeg cara, koji ga je uzeo iz Zabranjenog grada i nakon toga ga prodao“, rekao je predsedavajući azijske podružnice „Sotbija“ Nikolas Čou.

Prema njegovim rečima, potom je bio deo različitih veoma važnih kolekcija na Zapadu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи