Novi američki bombarder obleteo planetu

Amerika ima novi strateški bombarder B-3 – ali samo u tvitu Evropske komande američke vojske. Tvit u kojem su pogrešno naveli oznaku bombardera obrisan je nakon greške na koju je ukazala Strateška komanda SAD, ali su ga korisnici zabeležili.

Evropska komanda vojske SAD pohvalila se na Tviteru navodeći da bombarderi B-1, B-2 i B-3 izvršavaju globalne misije u pružaju podršku NATO saveznicima i globalnim partnerima.

Kako je istaknuto, oni deluju širom sveta i fleksibilni su u odgovorima na operativno okruženje.

Sve bi bilo u redu, kada bi postojao bombarder B-3. Uz tvit je objavljena fotografija na kojoj su zaista američki bombarderi B-1, B-2, i B-52.

Da stvar bude još gora, na tvit se nadovezala i Strateška komanda SAD koja je napisala da sva tri tipa američkih bombardera učestvuju u misijama širom sveta i da vežbaju zajedno sa saveznicima. 

Međutim, grešku u tvitu Evropske komande vojske SAD primetili su, verovatno ne očekujući je, tek posle reakcije korisnika, pa su objavili još jedan tvit u kome su napisali: „Pojašnjenje, B-52 a ne B-3".

Originalni tvit Evropske komande je obrisan, ali i dalje stoji odgovor Strateške komade u kojem je objavljena ispravka.

To je naišlo na različite šaljive komentarea na Tviteru. Tako je poznata novinarka koja prati ratno vazduhoplovstvo Valeri Insinja napisala: „Odem na odmor na nekoliko dana, a vi izmišljate avione?“

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се