Knjige vredne 3,2 miliona dolara ukradene u Londonu otkrivene ispod poda kuće u Rumuniji

Oko 200 knjiga, ukradenih iz skladišta u Londonu, otkriveno je ispod poda jedne kuće u Rumuniji. Knjige, među kojima su se nalazila prva izdanja Galileo Galileja i Isaka Njutna, označene su kao nezamenjive i od izuzetne vrednosti.

Lopovi su ih ukrali u januaru 2017. godine iz skladišta u Londonu, u koje su ušli isekašvi rupe u krovu.

Lopovi su bili deo rumunske organizovane kriminalne bande, koja je odgovorna za niz provala i krađa u Velikoj Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si.

Policija je otkrila knjige nakon pretrage kuće u severoistočnoj Rumuniji.

Među knjigama se takođe nalaze retke verzije Danteovih rukopisa, kao i kolekcija skica španskog slikara Franciska de Goje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво