Читај ми!

Šta učiniti kada punjač eksplodira dok spavate

Jedan tinejdžer dobio je opekotine drugog stepena nakon što je njegov punjač za mobilni telefon eksplodirao tolikom jačinom, da ga je izbacio iz kreveta.

Kolton Pingri iz Kalifornije, koji ima 15 godina, zaspao je puneći prenosni punjač telefona, ali se probudio kada ga je eksplozija oborila na pod njegove spavaće sobe. Kada se probudio ugledao je da je i njegov krevet u plamenu. 

Brzo je reagovao, ugasio je vatru, zapaljeni uređaj je bacio u toalet i probudio oca.

Ipak, kao posledica, ostale su mu opekotine drugog stepena na leđima i levoj ruci koje su mu „rastopile" sloj kože, i prouzrokovale velike plikove.

Dve nedelje kasnije, prema izveštaju lekara, Koltonove rane uspešno zarastaju, a njegova majka Šari, sada želi da upozori druge na opasnost od spavanja pored električnih uređaja.

Šari je na Fejsbuku podelila fotografije opekotina svog sina, i njena objava skupila je više od 39.000 sviđanja, komentara i deljenja.

„Punio sam svoj prenosni punjač da bih mogao da ga ponesem u školu. Bio je na mom krevetu, pored jastuka. Oko pola tri ujutru, probudio sam se ležeći na podu što me je zaista zbunilo, osećao sam jak bol u leđima, ruka mi je bila opečena, i jednostavno - sve je nakako čudno mirisalo", ispričao je Kolton.

Dodao je da, kada je došao sebi, mogao je da vidi da mu gore jastuk i odeća. Prvo je kaže, golim rukama probao da ugasi plamen, a potom je za to koristio vodu iz flaše koju je imao pored kreveta.

Pošto je punjač još uvek bio zapaljen, Kolton ga je brzo bacio u toalet i uputio se u očevu sobu po pomoć. Otac Endrju i majka su brzo pritekli u pomoć.

„Na krevetu su bila dva velika prekrivača koja su gorela", rekla je Šari a otac je dodao da su Koltona u bolnicu odveli odmah ujutru.

Srećom, Koltonove rane dobro zarastaju, ali njegova majka želi da deljenjem ovog iskustva spreči da se ista stvar dogodi bilo kome drugom.

„Kupio sam na Ibeju dva prenosna punjača za 10 dolara i bili su polovni. Verovatno su bili loši. Rekli su mi da mogu da ih punim i 24 sata, ali eksplozija se desila odmah posle tri, četiri sata punjenja", objasnio je mladić.

Sada svima poručuje da ne pune svoje uređaje dok spavaju, i da ih drže dalje od sebe dok traje punjenje.

 

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара