Herojski potez surfera iz Australije, izudarao veliku belu ajkulu da bi spasao suprugu

Kod severne obale Australije jedan surfer je skočio sa daske na veliku belu ajkulu i sa nekoliko udaraca uspeo da iz njenih čeljusti izvuče suprugu. To je treći napad ajkule u poslednje vreme u Novom Južnom Velsu.

Šantel Dojl je napala ajkula u Port Makvajeru, u Novom Južnom Velsu u Australiji, i nanala joj nekoliko otvorenih rana na desnoj nozi, prenosi Sidnej morning herald.

Njen suprug, Mark Rapli, na mlađu jedinku velike bele ajkule dugu između dva i tri metra, skočio je sa surferske daske i pritekao joj u pomoć.

„Ovaj momak dovezao se veslajući rukama, skočio sa daske na ajkulu i udario je da oslobodi ženu, a zatim joj pomogao da se vrate na plažu“, rekao je Steven Pirs, izvršni direktor ogranka „Surf lajf sejvingsa“ za Novi Južni Vels, organizacije koja se brine o bezbednosti na plažama u Australiji.

Prema njegovim rečima, to je bio jedan herojski čin.

To je treći napad velike bele ajkule kod obala severne Australije u poslednje vreme. 

Pirs je istakao da se beleži velika aktivnost morskih pasa ove godine kod središnjeg dela severne austalijske obale.

„U ovo doba godine, kada se izlazi iz zime, je period kada kitovi migriraju, zbog čega se povećava aktivnost ajkula“, objasnio je Pirs.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се