Maska koja će vas uvek držati na bezbednoj udaljenosti

Zove se "Smart YouSafe" i pomoću ugrađenog mikročipa registruje sve osobe koje se previše približe. Pomaže u održavanju bezbednog rastojanja kako bi se izbegao prenos koronavirusa.

Pored toga meri i temperaturu osoba u okolini, a može da analizira i kvalitet vazduha. Prototip ove maske nastao je u saradnji firme "AccYouRate Group" i Crvenog krsta Italije.

Funkcioniše na osnovu mikročipa koji reaguje na elektromagnetne talase koje emituje maska na licima ljudi koji je nose.

Na taj način dve osobe koje nose ovu masku mogu u svakom momentu da znaju da li su se suviše približile jedna drugoj i da li je njihova telesna temperatura veća od 37,5.

Toplomer se nalazi u visini jagodice na maski koja pruža informacije da li u vazduhu ima previše ugljen-monoksida i azot-dioksida.

Iz kompanije "AccYouRate" napominju da maska prenosi registrovane podatke u centralu i to može da bude korisno na mestima gde ima puno ljudi, u fabrikama, na gradilištima i u kancelarijama gde je potrebno održavati odstojanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи