Kostimi i rekviziti iz filmskih i TV hitova ljubiteljima pustoše bankovne račune

Serija „Prijatelji“ završena je još 2004. godine, ali i je dalje aktuelna. Nedavno je objavljen kuvar u kome se nalaze svi recepti koji su se pripremali u popularnoj seriji, a svaki recept prati i epizoda u kojoj se on priprema. Ovakav potez čini da serija i dalje živi među publikom, a dobra stvar je što nije usamljena, a evo koja su ostvarenja i dalje popularna.

Najpoznatija ostvarenja po pravilu dostižu i najveće sume u vreme emitovanja. Ali nekima od njih vrednost ne pada ni decenijama posle.

Tako je, na primer, kostim iz 1939. godine koji je nosio plašljivi lav u filmu Čarobnjak iz Oza dostigao cenu od tri miliona dolara, dok je haljina Džudi Garland prodata za 360.000 dolara.

Klavir iz američkog oskarovca Kazablanka možda je i jedan od najskupljih rekvizita, a prodat je za 3,41 milion dolara.

Čaplinov štap iz filma Moderna vremena dostigao je cenu 420.000 dolara, dok su kostimi iz filma Moje pesme, moji snovi prešli kod novog vlasnika za 1,56 miliona dolara.

Da film Prohujalo s vihorom nije prohujao, već dai dalje živi, govori i spremnost kolekcionara da za haljinu Skarlet O'Hare izdvoje 137.000 dolara.

Ne znamo da li će ga voziti, ali kolekcionar koji je kupio motor Pitera Fonde iz filma Goli u sedlu za 1,35 miliona dolara, sigurno nikada neće zaboraviti ovo ostvarenje.

Baš kao ni oni koji su željni akcije iz Terminatora 2, pazarili Švarcenegerov Harli za 480.000 dolara.

Aukcije i u vreme koronavirusa 

Teško da se kočije iz Ben Hura i dalje kotrljaju, ali su cele i ljubitelji ovog filma za njih su izdvojili 144.000 dolara.

Najrealnija je vožnja autobusom Brzina iz 1994, koji je prodat za 96.000 dolara, mada je realnije da adrenalin raste samom činjenicom da ga neko poseduje.

Za isti novac prodat je i oklop koji je glumac Rasel Krou nosio u filmu Gladijator.

Da filmovi i serije nastave da žive i po završetku emitovanja kroz razne kostime i rekvizite nije sprečila ni korona, pa su tako organizovane onlajn aukcije.

Na jednoj od njih ponuđen je kostim Darta Vejdera iz Ratova zvezda, za koji se procenjuje da vredi 250.000 dolara, kao i pilotska kaciga Toma Kruza iz Top gana s procenjenom vrednošću od 70.000 dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво