Korona dodatno zakucala ljubitelje igrica uz Nintendo

Japanski proizvođač potrošačke elektronike i video igrica „Nintendo" zabeležio je skok operativnog profita od 428 posto u prvom kvartalu svoje fiskalne godine, saopšteno je iz kompanije.

Ovakav rast samo je dokaz više koliko je industrija video-igara profitirala od pandemije koronavirusa, jer su zbog mera ograničenja kretanja i zatvaranja preduzeća, ljudi ostali u svojim domovima a veliki broj njih je vreme „ubijao" igrajući igrice, prenosi CNBC. 

Japanski gigant u industriji igrica izvestio je o operativnoj dobiti od 144,7 milijardi jena (1,4 milijarde dolara) u kvartalu april-jun, potukavši prognoze analitičara i višestruko nadmašivši dobit od 27,4 milijarde jena koje je zabeležio u istom kvartalu prošle godine.

Neto prodaja je istovremeno dostigla 358,1 milijardu jena, što je za 108 posto više u odnosu na 172,1 milijardu jena koje je Nintendo otvario u uporednom lanjskom periodu.

Prodaja popularnih kompanijskih konzola Nintendo Svič i Svič Lajta porasla je za oko 167 procenata, na 5,68 miliona jedinica u navedenom tromesečju.

Nintendova igrica Animal crossing: Horizons, koja je lansirana u martu, brzo je postala hit jer su igrači, zatočeni u zatvorenom prostoru zbog pandemije, tražili neku vrstu bekstva od stvarnosti, navodi CNBC.

Kompanija je u periodu april-jun prodala 22,4 miliona primeraka ove društvene simulacione igrice, gotovo dvostruko više u odnosu na prethodni kvartal, i nadmašila je prodaju prethodne hit igrice Super Smash Bros. Ultimate, koja je objavljena 2018. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar