Raketni silos pretvorio u najluksuzniji bunker za preživljavanje sa teretanom, bazenom, bioskopom...

Ukoliko sudnji dan stiže, "Survival Condo" je pravo mesto da u njemu sačekate dok se stvari malo ne raščiste. Petnaest podzemnih spratova ima sve što je potrebno za 75 ljudi, da žive u njemu zatvoreni pet godina, a osim pukog preživljavanja, tu je i teretana, bioskop, pa čak i bazen.

Softverski inženjer Leri Hol objašnjava da ova podzemna struktura u Kanzasu nije baš za obične smrtnike, već za uspešnije osobe (sa dubljim novčanikom), koje žele da budu mirne u slučaju apokaliptičnog scenarija, bilo da je prirodan i ljudskom rukom izazvan.

Bunker je inženjerski biser koji se nalazi u jednoj od najsnažnijih građevinskih struktura ikada napravljenih. Raketni silos iz Hladnog rata napravljen je 60-ih godina da može da izdrži udar nuklearnog projektila snage 100 kilotona, za šta su odgovorni četiri i po metra debeli zidovi od ojačanog armiranog betona.

"Survival Condo" ima površinu od 5.000 kvadratnih metara raspoređenih na 15 spratova. Kompleks se proteže na dubini od 60 metara i može da primi 75 ljudi. 

Sedam spratova čine luksuzne stambene jedinice, svaka sa tri spavaće sobe i dva kupatila.

Što se zabavnih i kulturnih sadržaja tiče, tu su: park za ljubimce, zid za penjanje, učionica, biblioteka, teretana, bar, bioskop, pa čak i bazen sa toboganom i vodopadom.

Preživljavanje je ključ, a tome je posvećeno dosta prostora. Na jednom spratu se nalazi supermarket, koji bi se snabdevao iz ribnjaka sa čitavom infrastrukturom potrebnom za dugoročni uzgoj ribe.

Tu je i bašta sa hidroponičnim sortama povrća i voća, poput paradajza, salata, jagoda i borovnica.