Teksas u Beogradu u stilu divljeg zapada i vestern filmova

U Srbiji postoje tri konjička kluba koja neguju "vestern stil" jahanja. Jedan od njih nalazi se u Grockoj, pored vinogrda i voćnjaka, blizu glavnog puta.

Malo je poznato da se u Srbiji na prste jedne ruke mogu nabrojati konjički klubovi koji neguju stil jahanja koji je zastupljen na divljem zapadu, odnosno vestern jahanje. Jedan od njih se nalazi na periferiji Beograda, u Grockoj, nedaleko od Dunava.

"To je opusteno jahanje, drugačije od engeskog jahanja, dublje se sedi u sedlu, telo je usađeno u sedlu, nema naglih pokreta. Od malena kako znam za sebe htela sam da se bavim jahanjem, ali ovaj stil je nesto drugačiji, opusteniji, uživanje u prirodi sa životinjama", rekla je Anastasija Petrović, instruktor jahanja.

Ovde se živi kaubojskim načinom života. Neki od njih žive na ovom imanju, posvetili su se konjima koji ih čine srećnim jer kako kažu, to su jedne od najplemenitijih životinja. Ono što karakteriše ovaj stil života i jahanja je posebna vrsta konja.

"Ovo su kvoter konji, uvezeni iz Amerike, to su posebni konji, bavimo se samo tom rasom, kvoter hors. Potpuno su druga sedla i druga oprema za konja, to su posebna sedla, udobnija su",istakla je instruktorka jahanja.

Ove devojke i momci zajedno sa svojim mentorom i vlasnikom ranča Nenadom Paunićem brinu se o 15 grla, a, ujedno, drže i školu jahanja.

"Svi mogu da se prijave za ovo jahanje, od 7 do 77 godina, niko nije isključen iz ovog sporta, svi mogu da se oprobaju i da uživaju sa životinjama u prirodi, rekla je Anastasija Petrović, instruktorka jahanja.

Kokoške u dvorištu, bale sena, kaktusi i konji, dovoljno je da na trenutak pomislite da se u Teksasu, a ukoliko vam je potreban ovakav beg od stvarnosti, dočekaće vas i viski, kao prepoznatljivo piće kauboja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво