Benksijev novi grafit: Bez maske niste na dobitku

Ulični umetik Benksi poznat po neobičnim grafitima, u londonskom metrou oslikao je interesantan grafit koji je ljude ohrabrio da nose maske.

Ovoga puta neuhvatljivi umetnik oslikao je svoj rad u sistemu metroa u Londonu kako bi ohrabrio ljude da nose maske za lice i kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa. 

Na svoj Instagram profil postavio je video na kome se vidi čovek, neki smatraju da je to Benksi, koji je odeven kao profesionalni čistač.

Obraća se putnicima sa molbom da se sklone, kako bi mogao da radi, odnosno da crta pacove po unutrašnjosti vagona u metrou.

Ime umetnika ispisano je preko vrata mašinovođe.

Rad je nazvan „Bez maske niste na dobitku", oslikano je pacovima u različitim pozama inspirisanim pandemijom i sa maskama na licu.

Na kraju video reči „Bio sam u karantinu",koje su oslikane na zidu i nova rečnica „Opet sam ustao", a u pozadini se čuje pesma Čambavambe "Tubthumping", nastala 1977. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи