Kad slupate Putinovu limuzinu u zid

Ruski proizvođač luksuznih automobila „Aurus“, najpoznatiji po proizvodnji limuzina za predsednika Vladimira Putina objavio je snimak bezbednosnog testa u kojem sedan udara u prepreku.

Snimak, koji je je objavila TV Zvezda, pokazuje testiranje „aurus senata“. Luksuzna limuzina, čija je početna cena 254.000 dolara, udara u zid u jednom od hangara kompanije.

Vozilo dužine 5,6 metara, opremljeno hibridnim pogonom koji postiže 100 kilometara na čas za šest sekundi, udara u prepreku pri brzini od 64 kilometra na sat.

Iako je prednji deo automobila potpuno zgužvan prilikom udara, dve lutke na prednjim sedištima izašle su iz sudara potpuno netaknute.

„Aurus senat“ je takođe početkom godine testiran početkom ove godine, kada su inženjeri hteli da vide kako će se pokazati u ekstremnoj hladnoći Sibira. Automobil se pokazao prilično izdržljivim i po temperaturama od minus 50 stepeni Celzijusa.

Luskuzni automobili linije „aurus“ prvobitno su bili namenjeni samo najvišim ruskim zvaničnicima, a debi su imali tokom inauguracije Vladimira Putina 2017. godine. Od tada, proizvođač automobila odlučio je da napravi širu paletu vozila.

Serijska produkcija treba da počne 2021. godine, ali će nekoliko vozila već sići sa proizvodnih linija u novembru ove godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. jul 2020, 16:54) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Genija je On...

Putin jeste politicka GENIJA broj 1 na svetu
( Kome se svidja ili NE ) On ima ogromne probleme i pola sveta protiv sebe ,,ostavite njega na miru.....Pero

(ponedeljak, 06. jul 2020, 13:35) - anonymous [neregistrovani]

Auto

Neekad je bio ZIL ili tako nesto samo za vazne licnosti

(ponedeljak, 06. jul 2020, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

Putinov automobil

A gde je slika pametnjakovići?

(ponedeljak, 06. jul 2020, 11:49) - zoki [neregistrovani]

Rekao bih...nista posebno

I automobili za obicne smrtnike se tako testiraju. Izdrzljivost karoserije, ekstremna toplota/ hladnoca...Ovo su automobili za sadasnjeg i mozda buduce predsednike Rusije, drzavne zvanicnike...itd. Aurus ce se kasnije prodavati i drugim kupcima bez obzira na status.