Kokain u zelenoj salati, marihuana opet u „nuteli“

Jutros oko 9 časova na graničnom prelazu Gradina carinici su u saradnji sa policijom otkrili paketiće kokaina sakrivene u glavici zelene salate, a zatim je ponovo otkrivena veća količina marihuane i hašiša u teglama „nutele“.

Neobičan prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu i zemlje izdvojen „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji putovao bračni par turskih državljana.

Prilikom detaljnog pregleda carinik je posebnu pažnju obratio na ručni frižider, jer je poznato da se među hranom često skrivaju neprijavljeni novac, zlato, pa čak i narkotici.

Ispostavilo se da je takva procena bila dobra, jer se među kutijama sa hranom nalazila i kesa sa glavicom zelene salate, među čijim listovima su bila sakrivena tri zamotuljka droge, koja je priručnom analizom odreagovala na kokain.

Carinici su pre manje od nedelju dana zamotuljke marihuane pronašli sakrivene u nuteli, a gotovo identičan pokušaj krijumčarenja se na graničnom prelazu Gradina ponovio i danas kada je u teglama „nutele“ otkriveno preko 170 grama marihuane i gotovo 80 grama hašiša.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za kontrolu pristigao, takođe, „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao 50-godišnji nemački državljanin turskog porekla.

U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri tegle „nutele“. Carinik je prilikom pregleda uočio da su aluminijumske folije, kojima se tegle hermetički zatvaraju, ispod sva četiri poklopca otvarane, iako je delovalo da su do vrha pune. To je bio sasvim dovoljan razlog da se sadržaj popularnog krema malo detaljnije proveri, zahvaljujući čemu je droga i otkrivena.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво