Odbio da usluži ženu bez maske, dobio napojnicu od 80.000 dolara

Barista u „Starbaksu“ kojeg je mušterija verbalno napala zato što je odbio da je usluži jer nije nosila masku, dobio je napojnicu od 80.000 dolara zbog svog postupka.

Lenin Guterez (24) radio je svoju uobičajenu smenu u „Starbaksovoj“ prodavnici u San Dijegu, kada mu je ušla mušterija bez maske na licu.

Kada ju je upitao da li ima masku i pre nego što je uspeo da joj pokaže kompanijina pravila usluživanja, žena je krenula da ga kritikuje i psuje.

Onda ga je mušterija Amber Lin Giles fotografisala i postavila na Fejsbuk uz tekst: „Upoznajte Lenena iz Starbaksa, koji je odbio da me usluži jer nisam imala masku.“

Iako se nadala da će izazvati simpatije, potpuno obratno se desilo. Lavina kritika je upućena na njen račun, a jedan od ljudi odlučio je da otvori stranicu za pomoć Leninu na popularnom sajtu za donacije GoFundMe.

Onlajn kampanja, koja je imala za cilj da prikupi 1.000 dolara, vrlo brzo je postigla svoj cilj, a u narednim danima prikupljeno je više od 80.000 dolara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 02. jul 2020, 00:17) - Haris [neregistrovani]

Očekivala kontra

Ova ženska osoba koja nije niti bila imala. I to ovu tada masku. Da je ona bila tada i očekivala da će biti kontra. Da će ona to i osvojiti simpatije. Što nije niti bila imala tu masku. Kada ono čovjek nju bio odbio. Da je ovo usluži. I zaradio ovih 80000 $. I sigurno se on nije niti bio nadao ovome. I da će ovaj njegov dan biti to drugačiji. Da će on zaraditi ove tolike tada pare. Zbog i ovoga. Što nije on htio nju poslužiti. Jer, i nije niti bila imala ovu svoju tada masku. I da je ona nju bila imala. Ništa od ovoga to ne bih niti bilo.