Brazilac sa srpskim pasošem: U duši osećam da sam Srbin odavno

Treći Brazilac, prvi koji nije fudbaler, koji je rešenjem naše Vlade dobio srpsko državljanstvo. Tijago Feheira je Brazilac u Srbiji, i sada Srbin iz Brazila.

Uvek si drag gost, pratimo tvoj život u Srbiji od kada si došao. Dovela te je ljubav, a onda se rodila druga vrsta ljubavi prema našoj zemlji.

Nedavno si dobio i srpski pasoš. Kakva su voja osećanja?

„Osećaj je neverovatan, ne mogu da opišem ovu sreću i radost. Kada vraćam film sećam se kako sam u julu 2010. godine došao prvi put u Srbiju iz dalekog Brazila. Bio sam mlad momak sa 18 godina. Bio sam ludo zaljubljen u jedn devojku, pa sam se ludo zaljubio i u Srbiju, i bacio se u promociju ove zemlje", rekao je Tijago Feheira, gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

Čime te je osvojila Srbija? Mi smo često slepi kada je reč o stvarima koje se podrazumevaju oko nas.

„Srbija me osvojila time što ste najgostoprimljiviji narod na svetu, iako ljudi po svetu kažu da ste opasni, misle da ste divljaci, rekli su mi da ne dođem. Ja sam došao i tretirali ste me kao kralja, osećao sam se kao da sam među svojima, u svojoj kući. Tada se kod mene rodila želja da promenim imidž koji Srbija ima u svetu. To sam prvo počeo preko svog bloga, pa kasnije preko Udruženja Srbije za mlade, kasnije i kroz svoju turističku agenciju. U duši osećam da sam Srbin odavno", napomenuo je Tijago.

Koje preporuke bi dao našim gledaocima. Šta treba ovog leta videti u Srbiji?

„Srbija je na mapi mala zemlja, ali toliko toga ima u ponudi. Ja bih pre svega preporučio jedno mesto koje je za mene jako posebno jer sam tamo boravio uvreme vanrednog stanja. To je selo Kamena Gora, kod Prijepolja. Mesto sa netaknutom prirodom", rekao je Tijago.

Sada kad imaš pasoš, da li se menjaju neki tvoji planovi?

„Ne menjaju se planovi, ali ću se jače boriti da svet čuje ko su Srbi i kroz turizam ću da promovišem lepote ove zemlje po svetu. Hvala svima koji su bili uz mene", zaključio je Tijago Feheira.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије