Pronađeno blago Stenovitih planina – kovčeg pun zlata i dragulja otkrio misteriozni čovek

Posle desetogodišnje potrage i smrti četiri tragača, kovčeg pun zlata, dragulja i drugih dragocenosti vredan najmanje milion dolara otkriven je na Stenovitim planinama.

Kolekcionar antikviteta Forest Fen sakrio je bronzani kovčeg u divljini Stenovitih planina u SAD pre više od deset godina i organizovao potragu za blagom, koje su neki procenili na milion, a neki na nekoliko miliona dolara.

Stotine hiljada ljudi uključilo se u potragu tokom godina, neki su ulagali svoje životne ušteđevine, a čak četiri osobe su poginule.

Fen je sada potvrdio da je potraga okončana i da je pre nekoliko dana blago otkrio „čovek sa istoka“, koji nije želeo da bude imenovan, ali da je pronalazak potvrdio fotografijom koju mu je poslao.

„Kovčeg se nalazio ispod zvezda skriven bujnom šumskom vegetacijom Stenovitih planina i nije pomeran za mesta gde sam ga sakrio više od 10 godina“, rekao je Fen.

„Ne znam osobu koja je pronašča blago, ali ga je pesma u mojoj autobiografiji The Thrill of the Chase odvela do pravog mesta“, naveo je Fen za list Santa Fe nju meksikan.

Osim zlatnika, dragulja i antikvitetnog nakita, Fen je kovčeg napunio i figuricama životinja iz predkolumbijskog perioda, praistorijskim „ogledalima“ od tučenog zlata i drevnim kineskim licima napravljenim od žada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара