Kikinđanin koji je na biciklu obišao svet i ušao u istoriju

Dragan Karanović iz Kikinde već četiri decenije popravlja bicikle sugrađanima, ali i profesionalnim biciklistima učesnicima velikih svetskih takmičenja. Kikinđani ga smatraju najboljim promoterom vožnje bicikla koje je u ravnici popularno prevozno sredstvo.

Po statistici Dragan Karanović iz Kikinde kao majstor za bicikle trebalo bi da ima posla svakog dana. U njegovom gradu se vozi oko 30 hiljada bicikala, a dobar deo je star 40 godina, pa im je popravka neophodna. Ljubitelji dvotočkaša ipak sporadično traže usluge majstora.

„U ovo doba kada se bicikli dovlače iz vana, kada se bicikli kradu, mali broj ljudi se odluči na popravku. Kažu kupiću ukraden bicikl, to mi je jeftinije“, žali se vredni majstor.

Dragan je uz bicikle prošao sve. Bio je predsednik, sekretar, mehaničar u Biciklističkom klubu Kikinda i reprezentacijama Srbije i Jugoslavije. Na dva točka obišao je ceo svet, pa je zbog toga živa enciklopedija biciklizma.

„Prvi kikindski biciklistički klub osnovan je dok je bilo takozvano takmičenje školske omladine Vojvodine 1978. godine. Međutim, posle kada je nastala kriza tokom devedesetih godina, inflacija i sankcije, klub je prekinuo i ja sam se onda povratkom iz Beograda potrudio da ga obnovim i mi smo postali najbolji u omladinskoj generaciji kadeta i juniora, najbolji u SRJ, posle u Srbiji“, naglašava Dragan Karanović.

Poznati biciklistički entuzijasta našao je svoje mesto i u knjizi o istoriji biciklizma, gde je predstavljen kao zaslužni član reprezentacije i ktitor.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи