Lego uveo sankcije Beloj kući i američkoj policiji

Posle protesta izazvanih ubistvom Džordža Flojda, Kompanija "LEGO" je prestala sa oglašavanjem proizvoda koji imaju tematiku policijske stanice i policijskih automobila. Povučena je i Lego verzija Bele kuće.

Kompanija je od svojih partnera tražila da povuku marketing za tematske policijske komplete. na listi je više od 30 kompleta mifigura i datoteka, koje se distribuiraju.

Povučeni su kompleti "policijska jedinica sa psom", "policijska stanica" i "policijki bicikl".

Ovaj potez odražava nedavni trend kod kompanija koje očekuju da potrošač ima svoj glas i da zauzme stav o socijalnim pitanjima.

"Mi smo sa crnom zajednicom, protiv rasizma i nejednakosti", izjavila je Amanda Madore, stariji menadžer za odnose kompanije "LEGO".

Kompanija nije obustavila prodaju - samo oglase za više od 30 proizvoda.

„Namera nam je bila da privremeno zaustavimo sve digitalno oglašavanje kao odgovor na događaje u SAD", potvrdila je Madore.

"Naša misija je da inspirišemo kreativnost, a to uključuje nadahnuće za njih da budu tolerantni, inkluzivni i ljubazni. Ima još posla i doniramo četiri miliona dolara organizacijama u Sjedinjenim Državama posvećenim neprofitnim organizacijama koje podržavaju crna deca i drugi koji svu decu obrazuju u pravcu tolerancije i rasne jednakosti", istakla je Amanda Madore.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 06. jun 2020, 23:23) - anonymous [neregistrovani]

Neprofitabilne organizacije

Zasto to odmah povezujem sa jednim covekom i njegovim mnogobrojnim zaverama u zadnjih 30-ak godina

(subota, 06. jun 2020, 13:37) - anonymous [neregistrovani]

lego

Kad rostilj Misko bude prodao cevapa za 5,7 milijardi dolara (prodaja u 2019) onda mozete da poredite.
Americko trziste je najvece triste na svetu , sa potrosacima koji imaju najvecu svest o uticaju na proizvodjace. Pametnom dosta.

(subota, 06. jun 2020, 08:27) - anonymous [neregistrovani]

Znaci i oni su....

...deo duboke drzave, jer je njihov uticaj poprilicno nebitan, a ovo je samo ulizivanje drugoj strane. Ovo je kao kada bi rostilj Misko prestao da sluzi policajce zbog Trampa.

(petak, 05. jun 2020, 22:30) - anonymous [neregistrovani]

sami sebi

i svojim radnicima najvise skodite .