Pite koje biste radije uramili nego pojeli

Nemačka umetnica, fotograf i pekarka amater, Karin Fajf Bošek pečenje voćnih pita je pretvorila u umetnost. Njeno majstorsko umeće kojim kombinuje testo i voće na svojim pitama pravi su praznik za oči.

Umetnica Karin Fajf Bošek je na zadovoljstvo onih koji imaju poverenja u svoje kulinarske sposobnosti objavila detaljan vodič u knjizi Elegantna pita, kako bi sami mogli da svoje pite pretvore u jestiva umetnička dela.

Karin je naučila da pravi voćne pite još u detinjstvu, ali to joj nije postala profesija. Kako sama kaže, pečenje voćnih pita je tradicija u njenoj porodici i uživala je boraveći kod obe bake na selu da miriše i jede hleb i pecivo koje su one pripremale.

One su je naučile veštini baratanja sa testom tako da je još kao tinejdžerka počela da peče kolače i pecivo za brata i sestru. No to joj nije postala profesija, ali je ljubav prema ovim kulinarskim specijalitetima objedinila sa svojim umetničkim sklonostima do nivoa da vam je prosto žao da načnete bilo koju od ovih pita.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво