Nikada se nisu posvađali, sve dele i jedu iz istog tanjira i tako više od pola veka

Jablan i Dragica Veljković, iz sela Živkovo kod Leskovca, zajedno su 55 godina. Godišnjicu braka proslavili su skromno, kakav im je bio i život, ali sa radošću zbog zdravog i bogatog potomstva, i porukom da se u braku sve mora deliti.

Za 55 godina braka nisu se posvađali.  

„Pa samo sloga gradi kuću. Ako nema sloga nema kuća. Mora žena da se sluša“, tvrdi slavljenik, Jablan Veljković iz mahale Slivče.                        

Napravili su kuće za sinove. Pomogli ćerki. Najveće bogatstvo im je potomstvo. Osam unuka i još toliko praunuka. Veljkovići su jednostavno srećna porodica. Za primer mladima.              

„Primer za sve komšije, za svakog mladog čoveka koji kakav god problem da ima, mogu da kažu da je taj problem rešiv“, svedoči komšija Dragan Stanković.

Više od pola veka dele dobro i zlo. I za godišnjicu braka ne mogu drugačije. Jablan i Dragica Veljković iz sela Živkovo, odnosno mahale Slivče, od kada su zajedno jedu iz istog tanjira. Često je bio pasulj i to bez mesa. I danas im je sladak kao kada su bili mladi.

„Iz jednog tanjira jedemo 55 godina od kako smo se uzeli. Samo kad dođu gosti ne jedemo“, otkriva Jablan.

„Sve delimo. Sve napola. Pola kruška, pola jabuka, pola banana, bombone. Samo rakiju ne delimo i pivo“, kaže Dragica.            

Jablan i Dragica ponosno šetaju sokakom kao pre više od pola veka. Imaju čime da se ponose. I danas koliko mogu pomažu deci. Trenutno su zaokupljeni najstarijim unukom Veljkom koji na njihovo veliko zadovoljstvo planira ženidbu na jesen.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво