Jednostavno, a genijalno – lift pozivaju papučicom, a ne dugmetom

Tržni centar u Bangkoku zamenio je dugmad za pozivanje lifta nožnim papučicama u nameri da spreči širenje koronavirusa i pomogne kupcima da steknu osećaj sigurnosti kako bi se opustili i lakše donosili odluku da dođu u šoping, prenosi Bankgkok post.

Kupci na trgu Sikon u Bangkoku bili su iznenađeni i zbunjeni kada su posle skoro tri meseca došli u šoping mol i videli pedale ispred liftova, ali i u kabini, a kada su shvatili čemu one službe bili su zadovoljni odlukom menadžmenta jer više nije bilo potrebe da dodiruju rukama bilo šta u liftu.

„Sada nogom možemo da pozovemo lift, a kada uđemo pritiskom na jednu od devet pedala biramo sprat na koji idemo“, rekli su oduševljeni žitelji glavnog grada Tajlanda, gde su tržni centri i robne kuće otovorene pre šest dana.

Prote Sosotikul, potpredsednik kompanije „Sikon divelopment“, koja je vlasnik tržnog centra kaže da su pedale mnogim ljudima pomogle da budu opušteniji i da ne misle da moraju da pritiskaju dugmad koju su svi već ispipali.

Odluka o otvaranju tržnih centara usledila je nakon više od dva i po meseca od zatvaranja, u okviru druge faze relaksacije mera jer je broj novih slučajeva koronavirusa smanjen.

Na Tajlandu, zemlji koja ima 65 miliona stanovnika evidentirano je 3.039 pozitivnih slučajeva i 56 preminulih od kovida 19.

U sredu je registrovan jedan novooboleli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво