Luksuzni njujorški restoran neće preživeti nalet koronavirusa?

Dok konkurencija pokušava da nađe najbolje rešenje za povratak posle karantina, jedan od najslavnijih restorana u svetu mogao bi da ostane zatvoren. Budućnost njujorškog čuvenog mesta Eleven Madison Park, najboljeg restorana na planeti 2017. godine, ostaje neizvesna.

Vlasnik i glavni kuvar Danijel Ham kaže da su se nad restoranom Eleven Madison Park nadvili tamni oblaci neizvesnosti, piše portal Blumberg.

„Biće potrebni milioni dolara za ponovno otvaranje. Morate da vratite osoblje. Ja radim sa fensi opremom u prostoru velike površine. Želim da nastavi da pripremam hranu od najlepših i najdragocenijih sastojaka na kreativan način, ali istovremeno to sve mora da ima smisla“, objašnjava Ham.

Prema njegovim rečima, osoblje, od kojih 30 odsto čine oni koji obnavljaju vizu, moralo je da bude otpušteno.

„Svi oni morali su da odu kući bez ičega. To mi je srce slomilo“, rekao je Ham za Blumberg.

Razmatrano je otvaranje restorana samo za dostave, ali su tu ideju odbacili: „U Njujorku je bilo tako intenzivno i osećali smo da svetu nije neophodna hrana našeg restorana u fensi pakovanju. To ne bi donelo mnogo novca, a nisam želeo ni da ljudi budu izloženi virusu. Dostava jednostavno nije nešto što mi radimo“. 

Umesto toga, Ham se okrenuo humanitarnom radu i u okviru organizacije "Rethink Food", nekada najbolji restoran na svetu transformisao u centar koji pravi 3.000 obroka dnevno za one kojima je to neophodno. 

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије