Odvažni Užičanin peške do Moskve da Putinu pokloni flašu rakije

Mnogima od nas koronavirus promenio je planove, ali šta tek da kaže Užičanin Milovan Milutinović koji je peške iz svog grada još u februaru krenuo za Moskvu sa slikom Putina i flašom rakije koju je hteo da mu uruči na Dan pobede.

Za putešestvije Milovana Milutinovića ekipa „Oko magazina“ je prethodnog dana saznala od našeg ambasadora u Moskvi, Miroslava Lazanjskog, koji je danima pokušavao da mu uđe u trag. Poslednja vest glasi da je ovaj Užičanin uspeo da stigne u glavni grad Rusije. No, postavlja se pitanje šta će dalje u zatvorenoj Moskvi i da li će mu se želja ispuniti da upozna predsednika Putina.

U video-uključenju Milovan kaže da se posle svih nedaća i muka koje su ga pratile na putu od Užica do Moskve, sada oseća odlično – psihički, fizički i mentalno.

Ambasador Srbije u Moskvi, Miroslav Lazanjski, podseća da je Milovan krenuo iz Užica pre skoro dva meseca, a da je njegov dnevni tempo nastupanja bio oko 40 do 50 kilometara. Kako sam tvrdi, sa sobom nosi po litar mleka okačen o kaiš s jedne i druge strane tela i litar vode. Osoblje ambasade ga je prozvalo „El Grande Milovan“.

„U Belorusiji je dobio neku potvrdu boravka od 30 dana, ali je iz Belorusije u Rusiju ušao bez ikakve granične kontrole, jer tu ne postoji granica. Usput su ga u nekoliko navrata zaustavili ruski policajci kojima je pokazao sliku predsednika Putina i rakiju koju mu nosi, sa sve šajkačom na glavi, a oni su ga gledali kao neko čudo“, navodi ambasador Lazanjski.

Milovan je putovao mimo glavnih puteva, navodno prateći kartu, ali i držeći se onog starog načela, 'kartu čitaj, al seljaka pitaj'. Kako god, na kraju je uspeo da se probije do Podmoskovlja i dalje ne gubi nadu da će 9. maja imati priliku da na paradi u čast Dana pobede, lično upozna predsednika Putina. Čak se i ruska televizija zainteresovala za njegov podvig i nameru.

„Imaćemo možda problem, kad sve ovo prođe, šta će Rusija reći zbog načina kako je ušao u zemlju. Ali nadamo se da ćemo to uspeti da izgladimo“, kaže ambasador Srbije u Moskvi, dodajući da o njemu sada brinu svi u ambasadi jer nepokolebljiv duh, upornost, snaga i odlučnost koju El Grande Milovan ima u 73. godini života zaslužuje priznanje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво