Najstariji čovek proslavio 112. rođendan u samoizolaciji

Zbog opasnosti od koronavirusa, najstariji čovek na svetu, Britanac Bob Vajton, proslavio je danas 112. rođendan u samoizolaciji.

Robert Bob Vajton, bivši učitelj i inženjer iz Hempšira na jugu Engleske, rođen je 1908. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Preživeo je epidemiju španske groznice, kolere i boginja, a sada se tokom pandemije koronavirusa nalazi u svojoj kući, u preventivnom karantinu.

Prošle godine proslavio je 111. rođendan sa mnogo prijatelja, ali ove godine rođendan mu je drugačiji. „Sve je otkazano, nema gostiju, niti proslave“, rekao je Bob.

Za vreme Vajtonovog života, do sada, u Londonu su tri puta održane Olimpijske igre, promenilao se petoro britanskih monarha, kao i 22 premijera Velike Britanije i 21 predsednik SAD. Bob je preživeo i dva svetska rata.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 29. mar 2020, 22:56) - anonymous [neregistrovani]

Neverujem da je on,

Najstariji covek na svetu, jer mnogi stari zive, a ne na "dohvat ruke" od civilizacije. Planinske visoravni kriju takve od civilizacije i novinara, ali Pustolovi garantovano znaju za takve. A i Japanac ima 344 dana preko 112 godina.

(nedelja, 29. mar 2020, 19:39) - Дуле [neregistrovani]

Срећно!

Свака част Бобе. Прошли сте толика људских зала од 1908. па се надам да Вас неће пореметити ни ово последње да поживите још десетак година (минимум)