Koronavirus redizajnirao i logotipe auto-industrije

Trenutno nijedna fabrika automobila na severnoj hemisferi ne radi zbog koronavirusa. Mnogi od njih su svoje skupe kampanje za nove modele pretvorili u spotove u kojima objašnjavaju opasnosti koje virus donosi i kako se od njega zaštititi. Tako su auto-kompanije zbog pandemije promenili svoje logotipe da bi stanovništvu skrenuli pažnju na držanje rastojanja između ljudi.

Nemački auto-giganti podržali su na slikovit način kampanju za društveno distanciranje tokom pandemije koronavirusa.

Svetska zdarvstvena organizacija, vlade širom sveta, a zatim i mnoge popularne ličnosti, apeluju ovih dana u medijima i na društvenim mrežama na neophodno držanje odstojanja između ljudi, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa.

„Komercijalno ćemo na ove spotove potrošiti milione evra, ali ne želimo da ostanemo po strani od svega što se događa. Naročito ćemo ovu kampanju sprovesti u Americi gde se bolest tek širi“, objasnio je Herbert Dieses iz „Folksvagen grupe“.

Privremenom promenom rasporeda elemenata na svojim amblemima pokazali smo koliko je za sve nas važno društveno distanciranje ovih dana, kažu u „Audiju“ i „Folksvagenu“.

„Logo smo samo malo modifikovali i prilagodili situaciji. Mi nemamo nikakvu dilemu da zakupljeni prostor za reklame zamenimo porukama za sprečavanje širenja virusa“, istakao je Dieses.

Kupovina novih automobila nije više prioritet, otkazan je i sajam u Njujorku, ali posle svakog lošeg perioda ide onaj dobar i mi se za to pripremamo, poručuju iz „Audija“ i „Folksvagena“.

broj komentara 0 pošalji komentar