U devetoj deceniji, pored stenta i tri bajpasa, Milan ne želi da se odrekne trčanja

Starost nije stanica za odmor, što godinama dokazuje Kraljevčanin Milan Matijević. U devetoj deceniji ne odustaje od atletike koja mu je od mladosti velika ljubav.

Pre deset godina ispričali smo priču o sedamdesetpetogodišnjaku koji je, samo dve nedelje posle operacije kolena, osvojio treće mesto na Balkanskom prvenstvu za veterane u krosu. Danas, Milan Matijević i dalje trči. Ritam je slabiji, ali ne i volja.

„U Solunu me strefio infarkt u autobusu, ugradili mi stent. I posle deset godina desilo se ponovo začepljenje, onda su mi uradili tri bajpasa. Sigurno, u toj situaciji ja sam i prilagodio malo moje bavljenje sportom, odnosno više rekreiranje, ali nisam stao. Trčim svaki drugi dan“, napominje Milan Matijević.

Nekada je trčao maratone i polumaratone. Sada se priprema za Balkansko prvenstvo u dvorani u Beogradu. Čeka ga, kaže, ozbiljna konkurencija u trci na 60 metara i skoku u dalj.

„Neko je malo savijeniji, neko je ispravljeniji ali, uglavnom mi se svi uvažavamo i poštujemo, i nama je zadovoljstvo kad se sretnemo na tim balkanskim takmičenjima“, dodaje Milan.

U računu ovog doktora ekonomskih nauka medalje nisu merilo sportskog uspeha. Njima meri lepe životne trenutke.

„Želim da kažem da je Milan u svojoj 86. godini primer svima kako treba održavati zdravlje i on je jedna jedinstevna pojava, jedan najveći entuzijasta koga sam ja video“, kaže kompozitor Miša Mijatović.

Kraljevo ga pamti i kao predsednika atletskih saveza Srbije i Jugoslavije, uspešnog direktora „Robne kuće“ i „Jasena“, opštinskog funkcionera, autora nekoliko knjiga. I dalje rukovodi Društvom ekonomista Kraljeva i Društvom za negovanje oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“. I piše tri nove knjige.

„Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim“, odlučan je Kraljevčanin, Milan Matijević.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 16. jan 2020, 14:19) - anonymous [neregistrovani]

re: Dilema

Da nije trcao sigurno ne bi dozivio 86 godina starosti, i pored nekih losih navika, a mozda i nasljednog faktora koji su uzrok stentova i bajpasa, trcanje sigurno nije.

(sreda, 15. jan 2020, 23:29) - anonymous [neregistrovani]

Bas tako !

Bas tako ! Steta sto nema vise onih kojima je zivot igra !

(sreda, 15. jan 2020, 22:26) - anonymous [neregistrovani]

Dilema

I, jel' se trci za zdravlje ili da brze dobijes stent i bajpas?

(sreda, 15. jan 2020, 17:15) - popaj [neregistrovani]

zivot

nekome borba nekome igra, svaka cast